Allen Vedeler

Separatutstilling

Wendelboe

Separatutstilling

Kunstner Allen Vedeler

Med en lang yrkeskarriere bak seg som Grafisk Designer/Art Director i ulike reklamebyråer, har Allen Vedeler en solid bakgrunn i det å kunne formidle en idè og et budskap. Han drev selv sitt eget design/reklamebyrå med stor suksess i 7 år. Som kunstner er han autodidakt, men har vært en iherdig tegner og maler fra tidlig ungdom. Han har også undervist i skisseteknikk.

Han begynte å utvikle en særegen stil allerede rundt år 2000. Etter å ha sett den store kirkeutstillingen på Historisk Museum, bestemte han seg for å føre videre en religiøs kunsttradisjon, og åpnet i 2005 utstillingen «Sakral» hos Wendelboe. Han var den gang forut sin tid og tolket gamle religiøse motiver, som bl.a Madonna, Buddha og Kristusbeskrivelser omgjort til et uvanlig og moderne formspråk. En slags religiøs tegneserie/POP-Artstil som i dag har blitt en vanlig uttrykksmåte blant Street Art.

Siden den gang har han vært lidenskapelig opptatt av å utvikle sitt talent og sine malerferdigheter. Han har årlig selv stått for sin egen utstilling, gjennom å vise frem hans nyeste arbeider i Det Lille Atelier i Bergen.

Hans mangfold og spesielle egenart, har utviklet seg over flere år. Han finner inspirasjon i nærmest alt han ser og er en observant livskunstner som finner glede i å kunne uttrykke seg spontant, ærlig og direkte. Han er kompromissløs og selvsikker i sin kunst, som for ham er den beste form for terapi og veien til sinnsro. Allen Vedeler lar seg helt klart inspirere av ulike kunstretninger som både POP-Art, Kubisme, Street Art og Kirkekunst (glassmaleri). Han lar seg også inspirere av primitiv kunst fra ulike kulturer. Hans store forbilde er Pablo Picasso, uten at han på noen måte tilstreber seg noe annet enn å utvikle sin personlige stil.

Allen Vedeler lager malerier som er spontane, energiske og fargesprakende. Det ligger gjerne en samfunnkritisk undertone i hans malerier, og kan også gjenspeile tiden vi lever i. I noen av hans malerier bruker han utelukkende rette linjer. I andre bruker han organiske former som flyter sammen som en helhet. Maleriene er ment å fylle betrakteren med sine egne tolkninger og samtidig gi en positiv fargeopplevelse.

Han ønsker med sine malerier å åpne opp for spontanitet, fantasi, livsglede og for alt det ekte og kreative som bor i oss alle.