Logo - Wendelboe
[ katalog ]    [ utstillingen ]    [wendelboe]

Om kunstneren - av kunstneren

Bakgrunn som maler.

I ungdom og tidlig voksen-liv, var det mest fotografering som opptok meg. Jeg var med i fotoklubber og deltok i flere fotokonkurranser. Jeg begynte å male i 1975 og deltok på en rekke kurs. I perioden 1984 - 1993 hadde jeg pause i maleraktiviteten . Etter dette var jeg til tider ekstremt aktiv. Gikk på flere kurs og brukte det aller meste av fritiden min til å male. Vil her spesielt nevne William Nicolaysen og Magnar Moen som jeg har lært mye av.

Om motiv

Motivene til denne utstillingen er stort sett hentet fra naturen og fra Bergen. Av naturbilder, liker jeg spesielt godt å male fra områder jeg har sterk tilknytning til. Da er det for meg hyggelig å male fra Sauda hvor jeg er oppvokst og fra Bjoa i Sunnhordland hvor jeg har feriert alle somrene i mitt liv.
Jeg har også hatt mange turer på Hardangervidden. I sommer hadde Marit og jeg en tur som gjorde sterkt inntrykk. Ikke nødvendigvis sol og fint vær. Tvert imot. Men du verden for et lys! Dette bestemte jeg meg for å male på mitt atelier senere i høst. Og resultatet ser dere her. Dette var for meg både en ny type motiv og pallett.
Jeg har også med noen bilder fra industi-miljø. Jeg har et sterkt forhold også til disse miljøene, da jeg er oppvokst i nærheten av smelteverksindustri i Sauda og dessuten jobbet her som ferievikar i mange år
Jeg har bodd i Bergen i ca 25 år. Har bodd i flere andre byer og også besøkt veldig mange byer rundt i verden. Jeg må bare konstatere at ingen by er flottere enn Bergen!
Jeg har likevel ikke nødvendigvis så sterk tilknytning til alle disse motivene. Det som er det viktigste for meg i flere av disse bildene, er komposisjon , farger og struktur. Er veldig opptatt av farger. Disse blir forsterket ved å gjøre himmelen mørk. Kveldsbilder? Ikke nødvendigvis.

Om teknikk

Jeg arbeider kun med oljemaling. Bruker gjerne å først å skissere komposisjonen og velge omtrentlig farge på motivet, før jeg dekker jeg hele billedflaten med pensel. Dertetter går jeg over bildet pånytt med malerkniv og justerer farge og bearbeider overflaten. Jeg er svært fascinert over hva som skjer med oljemalingen når den legges i tykke lag på lerretet. Jeg spenner stort sett opp mine lerret selv, og bruker linlerret av meget god kvalitet.

Om utstillinger

Jeg har siden 1995 vært aktiv med utstillinger.Spennende å se hvordan andre reagerer på bildene og spennende å møte mange mennesker som er interessert i maleri. Jeg nevner disse separatutstillingene:

Galleri Vågen, Bergen 1995,
Galleri Frank, Sauda 1996 og 2000
Galleri Eide, Os 1997,
Odda Kunstforening, Odda 1998,
Galleri Wendelboe, Bergen 1999,
Skude Galleri, Haugesund 2000,
Kvinnherad Kunstlag, Husnes,2000,
Galleri Wendelboe, Bergen 2001
Galleri G, Sandnes 2001,
Årbakka Galleri, Tysnes, 2002
Galleri 1897, Kristiansand 2003
Galleri Ryvarden, Sveio 2003[wendelboe]